EN UDHOLDENDE TANKEGANG

03.09.18

EN UDHOLDENDE TANKEGANG

the story of a michigan athlete and her endurance mindset

En udholdende tankegang, hvad betyder det? For mig betyder det, at det er en sindstilstand der har guidet mig igennem nogle af mine største udfordringer både som atlet og igennem mit liv. Det får mig til at tænke på, at jeg gerne vil dyrke atletik i det lange løb og at, hvis du vil udrette noget storslået, så må du udstå livets udfordringer. Min kærlighed for løb startede relativt tidligt. I og med at jeg voksede op med en far, som  var træner på universitetsniveau var jeg i bund og grund nødt til at blive en løber. Det varede ikke længe før, at jeg forelskede mig i sporten. Alt var en konkurrence i mit hovede, lige fra sjove ungdoms løb til skole mile’n. Og for at være helt ærlig, så var jeg vant til at vinde. Efter de mange successer i gymnasiet skulle jeg begynde at løbe på universitetsniveau – et helt andet og nyt område for mig. Med ekstraordinære mål, drømme og planer begyndte jeg min universitets løbekarriere på Michigan State University.  

Virkelighedstjek: alt går nødvendigvis ikke efter planen

Jeg havde et meget succesfuldt første år som studerende. Pludselig begyndte mine ben dog at fortælle mig én af de største og vigtigste lektioner jeg nogensinde har lært. Eftersom jeg havde været vant til succes igennem løb, begyndte jeg at opleve den ene skade efter den anden. Det svækkede min selvtillid, mit humør, mit drive og min udholdenhed. Mit andet år som studerende stod på barske, irriterende skader og middelmådige præstationer til konkurrencer. Mit tredje år skulle vise sig at være endnu værre. Jeg skulle have en operation i knæet, og kunne derfor desværre ikke konkurrere hele det år. Hvorfor mig? Gjorde jeg noget forkert? Jeg havde lyst til at give op. Det var kun lige indtil for nyligt, at jeg indså, at denne oplevelse havde udviklet sig til at blive én af de største lektioner og vendepunkter i mit liv. Livet går ikke altid som man har planlagt det. Jeg skulle skifte fokus til at tænke mere i det lange løb. Jeg indførte en udholdende tankegang, og selvom det virkede til at alting gik galt vidste jeg, at jeg ikke kunne give op. Så uanset om man skal løbe en kort 800m-konkurrence på et atletikstadion, løbe et langt og sejt maraton, skrive et 50-siders langt speciale eller færdiggøre et langt og trættende projekt på arbejdet, vil en udholdende tankegang hjælpe og guide dig i det lange løb. Jeg siger ikke, at man skal gå ud og starte med, at træne lange og vanvittige udholdende events for at opnå en udholdende tankegang. Alt det kræver er, at du skal simplificere og skifte din tankegang.   

Her kan du se hvordan:

    1. Giv slip på de små ting. Mange gange kan det være meget let, at stresse over hver enkelt problem eller bekymre sig om, at man har problemer. Det er let, at tænke ”denne træning gik ikke særlig godt” eller ”Jeg fik 10 i den her eksamen, i stedet for 12”. Og pludselig bruger du resten af dagen på, at tænke, hvad du gjorde forkert. Men jeg lover dig: DET ER OKAY! Dette er noget jeg har haft problemer med og jeg har stadig problemer med det i dag. Jeg siger ikke, at du ikke skal gå op i det, men jeg prøver simpelthen at sige, at du skal vægte problemerne i dit liv, som de er: små!
 
  1. Sæt farten ned! Livet er alt for kort til at skulle skynde sig. Igennem min tid som universitets atlet, har jeg fanget mig selv i altid at have travlt. Travlt med at skulle kurere min skade eller skynde mig at beslutte, hvad jeg skulle studere i skolen. Tag et skridt tilbage, omvend din energi, tag din tid og nyd livet i øjeblikket.
 
  1. Kæmp igennem. Der er intet værd at opnå, uden hårdt arbejde, dedikation og viljestyrke. At kunne udstå livets største udfordringer vil tillade dig at krydse hver enkelt mållinje, velvidende om at du har givet dig 100%.
 

Hvor er jeg med mig selv lige nu?

Spoler vi 3 måneder fremad er jeg nu på et fornemt stadie. Jeg kan løbe hver dag, bo i København og være i praktik hos Danish Endurance – som ironisk nok også tror på udholdenhed! Danish Endurance fremhæver vigtigheden i at udstå smerte, at gå den ekstra mil og forpligte sig til sine mål. Den måde løb driver mig og mit liv på er fantastisk. Det er simpelthen en følelse, som jeg ville være fortabt uden. Jeg vil gerne takke min udholdende tankegang for at hjælpe mig med, at opnå den følelse.