11 SPØRGSMÅL TIL ULTRALØBER JOHANNES KLEIN

02.03.18

11 SPØRGSMÅL TIL ULTRALØBER JOHANNES KLEIN

 
Du er en passioneret ultraløber og meget succesfuld indenfor trailrunning – hvordan opstod din passion?
Jeg har en baggrund indenfor alpine sportsgrene, samt hiking og har derfor været vant til at tage på lange ture i bjergområder siden jeg var helt ung. Jeg har altså tilbragt enormt meget tid udendørs og lært at nyde den særlige atmosfære som findes i naturen. For mig er der derfor ikke stor forskel på et længere løb i bjergene og en kort vandretur.
Hvordan ser dit daglige træningsprogram ud i de perioder hvor du forbereder dig til store løb?
Selvom jeg har et overordnet træningsprogram, er der stadig plads til, at jeg spontant kan gøre andre ting eller udnytte muligheden hvis vejret er godt. Det er vigtigt for mig at variere min træning. Det kan f.eks. være ved at træne cardio på forskellige pulsniveauer, at styrketræne og at inkorporere andre sportsgrene som landevejscykling og langrendsski, der hver især udgør vigtige dele af min træning.
Hvad motiverer dig til at træne så hårdt?
Hvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg det ikke. Men jeg kan virkelig godt lide følelsen i min krop under intensiv træning, når pulsen er ekstremt høj eller når musklerne bliver presset til det yderste. At være bevidst om mine udfordringer, men samtidig lære at håndtere dem på den bedst mulige måde er også en kæmpe motivation for mig, og det giver mig en masse selvtillid og balance i min hverdag.
Et af de store løb, som du i øjeblikket træner til er Trailrun World Championships i Spanien senere på året. Har du andre løb som du planlægger at deltage i?
Ja, helt klart! Det er også min plan at løbe et marathon i marts eller april, men jeg har endnu ikke besluttet præcis hvilket det bliver.
Hvor kan du bedst lide at løbe?
Det er det skønne ved min sport – for jeg kan virkelig lide at løbe alle steder. Jeg elsker naturligvis at løbe i bjergene og jeg kan godt lide at komme op i højderne, men helt flade strækninger er også appellerende for mig. Jeg har et favoritbjerg som hedder Höfats. Det er et virkelig smukt og unikt bjerg ved min hjemby Oberstdorf.
Vi ved at du for nylig har krydset toppen af Mont Blanc. Har du flere kommende eventyr i tankerne?
Ja, det er rigtigt. I september 2017 gik en af mine drømme i opfyldelse da jeg ”indtog” Mont Blanc. Men jeg har stadig så mange planer om nye eventyr. De projekter, kombineret med konkurrencerne og at fortsætte med at træne og at være i god form, er en stor motivation for mig. Der er stadig mange bjerge og tinder derude som bare venter på mig! I kommer helt sikkert til at høre meget mere fra mig på mine fremtidige eventyr.
Dyrker eller har du tidligere dyrket andre former for sport udover løb?
Jeg er en typisk tysk dreng og har tidligere spillet i den lokale fodboldklub, FC Oberstdorf, i et par år. Derudover kan jeg godt lide at spille badminton, men jeg har desværre ikke rigtig tid til at spille det med livet som ultraløber.  For at skabe en form for balance, nu hvor jeg løber meget, er jeg også begyndt at cykle og om vinteren prøver jeg at bruge en del tid på langrendsski. Men i det hele taget, elsker jeg bare at være udendørs og f.eks. at gå ture med venner og familie og nyde bjergene.
Hvad laver du så når du ikke løber?
Så tjekker jeg hvad der er i køleskabet og spiser chokolade ?. Derudover bruger jeg tid med mine nærmeste og drikker kaffe…
Du har ofte vores strømper fra DANISH ENDURANCE til din træning som ultraløber. Hvilken model er din favorit og hvorfor?
Ja, det er rigtigt, men jeg bruger ikke kun jeres strømper når jeg løber. Jeg har dem også på i min fritid og når jeg restituerer efter træning. Så derfor har jeg egentlig ikke bare ét favoritprodukt. Jeg er glad for alle jeres produkter, fordi de dækker alt hvad jeg som atlet har brug for. Hvis jeg alligevel skal fremhæve et produkt, må det dog blive kompressionsstrømperne, fordi de virkelig har gjort en forskel i mine seneste ultra-runs.
Som en seriøs ultraløber, må du leve meget disciplineret. Hvad er din største last?
Haha, det er helt klart chokolade. Her skal jeg virkelig passe på, at det ikke tager overhånd, for så bliver jeg rig på kalorier i stedet for højdemeter. Det gode er dog, at når man dyrker udholdenhedssport som jeg, så forbrænder man hurtigt de kalorier man indtager.
Har du et godt råd til vores DANISH ENDURANCE Community om hvordan de kan holde sig i god form?
Jeg tror, at det samme gælder her, som med alt andet i livet. Hvis du har noget der driver og motiverer dig, så er alting muligt. Det har jeg virkelig fået bevist gennem mine erfaringer med at dyrke sport og jeg får det stadig bekræftet igen og igen. Når du er motiveret, kommer disciplin automatisk, og man bliver villig til at give afkald på visse ting. Jeg har lært ikke at begrænse mig selv alt for meget og at jeg indimellem også bare skal nyde livet. Lyt til din krop og giv dit hoved tid til at koble af nu og da. På dén måde, kan det blive ved med at være sjovt at træne og din sjæl vil takke dig. #moremilesmorecalories Følg Johannes på Instagram og Facebook