11 SPØRGSMÅL TO CASPER U. MORTENSEN

16.08.18

11 SPØRGSMÅL TIL CASPER MORTENSEN

Hej Casper! Hvem er du for dem som ikke ved det?
Hejsa, mit navn er Casper Mortensen og jeg er professionel håndboldspiller.
Du er en meget succesfuld håndboldspiller. Hvor længe har du dyrket denne sport?
Jeg har spillet håndbold siden jeg var omkring 8 år, så i cirka 20 år indtil videre.
Hvad udløste din passion for håndbold?
Det var min storesøster, der startede med at gå til håndbold. Hun er 5 år ældre end mig, så jeg var altid med i hallen og heppede til kampene sammen med min far. Når der var halvleg, løb jeg ind på banen og prøvede at score mål på min far som agerede målmand. Min storebror, som er 10 år ældre end mig, spillede fodbold og jeg så også hans kampe sammen med min far. Faktisk stoppede jeg med håndbold i 1 år, da jeg var 10 år gammel, fordi jeg foretrak fodbold, men efter et år gik det op for mig at jeg var meget bedre til håndbold end til fodbold. Og desuden brød jeg mig ikke om det kolde vejr i Danmark, så det var meget mere behageligt at være indenfor i en håndboldhal. ?
Hvordan har håndbolden påvirket dit liv?
Det har påvirket mig på så mange områder. Nogle af mine bedste venner har jeg fået gennem håndbolden. Jeg rejser hele verden rundt og får oplevelser, som jeg aldrig ville have fået hvis jeg ikke havde været professionel håndboldspiller. Med træning hver dag og fokus på at holde mig i god form, så jeg holder mig sund gennem hele året. Jeg mødte min kone igennem håndbolden og jeg har vundet ting, som jeg vil huske resten af mit liv.
Har du et idol inden for håndboldverdenen?
Nej, men basketballspilleren Lebron James er en stor inspiration for mig.
Hvilket råd vil du give til en person der gerne vil begynde til håndbold?
Håndbold er en fantastisk sport som vil give dig venskaber for livet og oplevelser du aldrig glemmer.
Hvordan finder Casper Mortensen motivationen til at træne hårdt hver eneste dag og hvordan forbereder du dig inden en vigtig kamp?
Det er vigtigt for mig at spille på et højt niveau i alle kampe. Ikke bare i én eller to kampe, men i alle kampe! Jeg vil være den bedste på min position og det er kun muligt hvis jeg træner, spiser og lever helt optimalt. Inden en vigtig kamp har jeg nogle ritualer som jeg altid følger. I omklædningsrummet, sørger jeg for at strække ud i hele kroppen og så bruger jeg en hyperice rulle til at gøre mine muskler varme og klar. Jeg spiser altid et sundt måltid inden kampen, så jeg har masser af energi. Når kampen begynder, gør jeg alt jeg kan for at være fokuseret og yde mit bedste så mit hold kan tage sejren.
Hvad har været din største udfordring indtil videre?
Jeg tror, det må være den olympiske finale i Rio i 2016. Vi spillede mod Frankrig, som ikke havde tabt en finale 10 gange i træk inden denne kamp. Frankrig har været dominerende på den international håndboldscene i mange år og var klart favoritter inden kampen gik i gang. Men det lykkedes os at spille en virkelig god kamp og vi vandt guldet. Det var en fantastisk oplevelse for hele holdet, som vi aldrig vil glemme.
Har du en guilty pleasure?
Nej, jeg kan f.eks. ikke tage til fest dagen inden en kamp. Jeg er nødt til at leve sundt og holde mig i form og klar til alle træningssessioner og kampe.
Du har for nylig skrevet kontrakt med FC Barcelona. Hvordan har du det med den beslutning, også nu hvor du skal flytte til Spanien?
Jeg har spillet i Tyskland i 3 år nu og jeg elsker Bundesligaen. Det er verdens bedste liga. Jeg kan virkelig godt lide Hannover, hvor jeg har spillet i de sidste 2,5 år. Nu er der kommet en klub ind i billedet som virkelig kan ændre alting, og det er FC Barcelona. Det har været en drøm for mig at repræsentere denne klub, lige siden jeg startede med at spille håndbold. Det er en stor ære for mig at verden største klub ønsker at jeg spiller for dem. Jeg føler mig helt klart til at tage mit talent til Barcelona og forhåbentlig vinde en masse trofæer for klubben.
Hvad laver du når du ikke træner?
Så er jeg sammen med min søde kone, min familie og mine venner. Jeg kan godt lide at se tv serier, NBA og film, og så kan jeg godt lide at spille kort og den slags. Jeg elsker desuden at rejse rundt i verden og opleve byer og natur.
Du bruger ofte vores DANISH ENDURANCE kompressionsstrømper. Hvad synes du om dem?
Det er de bedste strømper jeg har haft i mit liv. Jeg har kompressionsstrømperne på hver dag. Jeg træner i dem og jeg spiller kampe i dem. Kompressionen forbedrer mit spil og mine ben føles lette og hurtige. Materialet er behageligt og pasformen er helt perfekt til mine lægmuskler og fødder. Jeg har dem også på når jeg rejser jorden rundt. F.eks. når jeg sidder i bussen inden en vigtig kamp med holdet eller når jeg flyver på ferie til Maldiverne. Jeg elsker strømperne og jeg er virkelig glad for at være en del af DANISH ENDURANCE holdet! Følg Casper Mortensen på Instagram and Facebook!