KOMPRESSIONSSOKKER – HVAD ER DET OG HVORDAN BRUGER MAN DEM?

19.04.2018 KOMPRESSIONSSOKKER – HVAD ER DET OG HVORDAN BRUGER MAN DEM?

  Kompressionssokker er meget tætsiddende strømper, der forsigtigt tilfører et konstant og gradueret pres mod dine underben. Lyder dette ubehageligt? Kun du selv kan afprøve det, men så snart du har prøvet kompressionsstrømper, vil dine ben føles så lette som fjer. woman wearing white compression socks and stretching
Men hvorfor skulle nogen overhovedet ville klemme deres ben ned i kompressionssokker?
Hvad ikke alle ved er, at strømperne har utroligt mange fordele, både når det kommer til dit helbred og til din sportslige formående. Ved at tilføre et moderat til fast gradueret pres på dine ben, kan kompressionsstrømper hjælpe med at forbedre blodomløbet samt afhjælpe at dine ben føles tunge, hævede eller trætte. Kompressionen hjælper dig samtidig til at opnå en hurtigere rehabilitering af muskler f.eks. efter en skade eller operation og booster din ydeevne under sport.
Hvordan kan kompressionssokker gøre dette?

Når dit hjerte pumper blodet gennem pulsårerne ud i kroppen, kommer blodet tilbage til hjertet via vener. Denne proces er anstrengende, specielt for venerne i benene, som transporterer blodet fra det punkt i kroppen, som er længst væk fra hjertet, op mod hjertet. Kompressionsstrømper eller støttestrømper hjælper venerne med at presse blodet fra fødderne op mod hjertet ved hjælp af et tryk, som er højest ved anklen og aftagende op mod knæet. Blodcirkulationen øges og forhindrer, at blodet samles i benene.

Så, hvem kan bruge dem?
Potentielt, alle! Uanset om du er professionel atlet eller amatør sportsudøver kan kompressionssokker hjælpe til at forbedre din ydeevne. De er også den ideelle løsning for personer der står op i længere perioder i løbet af en dag. Ikke mindst, bruges støttestrømper ofte i forbindelse med genoptræning eller hvis du har problemer med åreknuder, væskeophobning, kramper, plantar fasciitis, træthed i benene, dyb venetrombose eller for at mindske risikoen for blodpropper. Så, nu når hvor du ved hvorfor og hvordan kompressionssokker fungerer…. Hvordan vælger du så et par som passer til netop dit behov? Hold dig opdateret her på siden, når vi udgiver vores næste artikel om Hvordan man vælger de perfekte DANISH ENDURANCE kompressionssokker!